Massage Borås

Välkommen till Care by Wollin - Medicinsk massageterapeut


Svensk klassisk massage

Svensk klassisk massage - en världsberömd behandlingsmetodSvensk Klassisk massage är en djupgående behandling som löser upp spänningar i kroppen och inger avslappning. Genom regelbunden behandling motverkar du trötthet samt smärta i rygg, nacke och axlar. Samtidigt som det bidrar till en lugnare, mjukare och mer rörlig kropp.

Mina massagebehandlingar anpassas helt efter dina behov. Vi börjar besöket med ett samtal där vi tillsammans ser över dina behov och önskemål. Det kan vara att du har ett specifikt besvär, eller att du bara behöver komma ner i varv och slappna av.
  
Massage har en avslappnande effekt på kroppen! Det stärker immunförsvaret och motverkar stress.
Boka din behandling redan idag - Massage i närheten av Borås


Triggerpunkter

Triggerpunkter är spända ömma punkter belägna djupt i muskler, senor, ligament, ledkapslar eller skelett. De finns överallt på kroppen men förekommer framförallt i kraftigt belastade områden som tex. nacke, axlar, skuldror, bäcken mm.

Behandlingen sker med stretching och pressur (tryck). Vid pressur bryts en ond cirkel. Trycket töjer muskeln och när man släpper trycket ökar blodtillförseln. Syftet med behandlingen är att skapa balans i vävnader och därigenom öka ledrörligheten, minska smärta och få kroppen att återgå till sitt normala tillstånd. Denna behandling sker i samband med den klassiska massagen.


Lymfmassage

Lymfsystemet spelar en stor roll för kroppens cirkulation. Det hör till kroppens immunförsvar och fungerar som avlopp samt reningsverk. Lymfsystemet är ett eget system som går parallellt med venerna i kroppen. Vid nyckelbensgropen sammankopplas lymfsystemet med blodcirkulationen, där töms lymfvätska och slaggprodukter som sedan transporteras till njurar för att till slut utsöndras via urinen.


Ett bra lymfflöde renar bindväven/fascian. Detta bidrar till starkare och smidigare muskler, samt en frisk kropp. Med hjälp av lymfmassage får du igång flödet igen så att kroppen kan rensa ut slaggprodukter. Det är en mjuk och behaglig massage som samtidigt är väldigt effektiv, en behandling som passar de flesta. Lymfmassage är perfekt för den som lider av svullnad i kroppen eller känner sig trött och tung i benen. Gamla skador och ärrvävnad kan behövas gå igenom för att få igång flödet igen, och då är lymfmassage rätt behandling! Välkommen till mig i närheten av Borås för en behandling.


Läs mer om lymfödem/lipödem och hela lymfsystemet i artiklarna i bloggenMofasciell behandling/ Revolving

Myofasciell behandling går ut på att med mycket medvetna och inkännande händer jobba sig igenom de olika lagren av fascia och struktur som finna i kroppen. En djupgående myofasciell teknik där fokus ligger på kroppens myofasciella system, ett nätverk uppbyggt av bindväv, som utan början och slut omsluter i princip allt i kroppen - från muskler och skelett, till organ och celler.
Den har en töjande och uppmjukande effekt som hjälper till att förbättra "glidet" mellan de olika vävnaderna och då också förbättra rörligheten.

 Myofasciell massage ges med ett bestämt och inkännande sakta drag där kundens kropp bestämmer tempot genom att släppa fram händerna genom vävnaden.


Massagens goda effekter

Massage kan användas i både rehabiliterande syfte och för förebyggande effekt. Det är en behandlingsform som passar vid många olika tillfällen och det finns en rad positiva fysiska samt mentala effekter.

 • Mjuknar upp spända muskler och bidrar till ökad rörlighet
 • Bidrar till en ökad blodcirkulation i musklerna
 • Ökar lymfcirkulationen
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på kroppen
 • Bidrar till djupare och lugnare andning
 • Positiv påverkan på kroppens inre organ
 • Bidrar till en ökad kroppskännedom
 • Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar
 • Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang
 • Motverkar spänningar vid smärttillstånd
 • Lindrar stress
 • Har en lugnande effekt på nervsystemet
 • Bidrar till ökad koncentrationsförmågan
 • Ökar kroppens allmänna välbefinnande
Min massagestudio finns lättillgänglig för dig i Borås, varmt välkommen med din bokning.
Optimera din hälsa och ge dig själv de bästa förutsättningarna!
Massage för dig i bland annat Borås