HLR-AED utbildning för allmänheten

Kan du rädda ett liv?

Att gå en HLR-utbildning kan vara livsavgörande. Varje dag drabbas ca 25 personer av ett hjärtstopp. Det är tiden och de åtgärder som den hjälpande medmänniskan utför som är avgörande för om personen överlever eller inte. Det är rekommenderat att gå en HLR-utbildning en gång om åter för att hålla en god kunskapsnivå. 

Jag håller utbildning i vuxen HLR för samhället både på företag, föreningar och för privatpersoner. 

  • Upp till 12st deltagare per tillfälle och 2 tillfällen per dag om ni är många deltagare. 
  • Blandat teori mer fokus på mycket praktisk övningar.
  • Tidsåtgång ca 2h per tillfälle. 
  • Träning på verklighetstrogna dockor med bra återkoppling.
  • Alla får ett kompetenskort efter utförd utbildning. 

Kostnad per tillfälle  upp till 12 deltagare: 6900:- ex moms 
Två utbildningar samma dag om 12 deltagare: 10000:- ex moms.  Är ni fler deltagare så kontakta mig för offert.

Jag har även repetitionskurser med scenarioträning anpassat efter era behov och önskemål. 

Alla utbildningar sker efter överenskommelse och oftast på plats hos företaget eller föreningen.
Skicka ett mail till mig vid intresse. 

Investera i en hjärtstartare?

Borde vara ett självklart val

Att ha en hjärtstartare tillgänglig på arbetsplatsen, i föreningen eller nära hemmet borde vara en självklarhet. Bara 11% överlever idag ett hjärtstopp utanför sjukhusmiljö men kan man påbörja HLR och ge en stöt med AED inom 3 minuter är överlevnadsgraden upp mot 70%. Tiden är avgörande och då måste de finnas nära till hands - därför behövs det fler ute i samhället! Du får dess utom med en försäkring om din hjärtstartare skulle bli stulen eller gå sönder, alt för att så många hjärtstartare som möjligt skall placeras tillgängliga för allmänheten dygnet runt. 

Är ni intresserade av att investera i en hjärtstartare så kontakta mig så hjälper jag er utefter vad ni har för behov. Ca 10000 personer drabbas årligen av hjärtstopp. Tidig HLR startad direkt av någon i närheten ökar chansen till överlevnaden 2-3 gånger, jämfört med om ingen HLR är utförd före ambulansens ankomst. Kan en hjärtstartare kopplas snabbt och en strömstöt ges inom tre minuter från kollaps, har så hög överlevnad som 70% påvisats. Tid till behandling är den helt avgörande faktorn.  Många arbetsplatser och på många offentliga platser finns hjärtstartare, men långt ifrån alla vet hur lätt det faktiskt är att använda en. Syftet med en HLR-kursen är att inspirera fler till att faktiskt våga agera om hjärtstopp inträffar.

På kursen får du lära dig:

  • Hur man identifierar ett hjärtstopp. 
  • Hur man utför hjärtkompressioner och gör inblåsningar.
  • Hur man använder en hjärtstartare.
  • Hur man utför en Heimlich manöver om någon fått ett luftvägsstopp. 
Allt sker i säker miljö och med träningshjärtstartare och verklighetstrogna, avancerade dockor som ger återkoppling på kompressionerna. Detta för att få så många som möjligt att ta del av kunskapen i hur man faktiskt kan rädda ett liv.  

Vill ni bli en hjärtsäker zon?

Följ standarden Hjärtsäker zon och var väl förberedda om ett hjärtstopp skulle inträffa på arbetsplatsen. Det skapar trygghet för anställda, gäster och kunder. Standarden Hjärtsäker zon SS 28 00 00:2015 ger innehavaren av en hjärtstartare de bästa förutsättningarna för att hjärtstartare och beredskap fungerar när den behövs. Klicka på bilden så kommer du till Hjärt- lungfondens sida och kan läsa mer, eller kontakta mig så hjälper jag er!


Appar som räddar liv

112 SOS Alarm

Denna appen kan vara till riktigt stor hjälp om du själv eller någon i din närhet skulle drabbas av nöd och ni skulle behöva larma SOS. Eftersom appen har tillgång till din position så kan du lätt se din exakta plats och där med eliminera risken att räddningspersonalen skickas till fel plats. 

SMS livräddare

Har du gått en HLR-kurs och själv vill vara en god medborgare och vara anträffbar som första hjälp och stöd vid händelse av akutsituation? När SOS alarm får ett larm om tex hjärtstopp skickar appen ut larm till personer som befinner sig inom området för larmet. Om man har möjlighet att vara behjälplig fram tills dess att räddningspersonal är på plats så kan man välja att svara på larmet och kanske rädda ett liv.