Detoxkurer - onödiga när du redan har allt du behöver

Nytt år och nya utmaningar! Måste man inte börja med en detoxkur så kroppen får en kickstart? Visst är det så "alla gör" så då måste ju jag också gärna det? 
Så är det lätt att tänka när vi bombas med information från alla dess håll om att man "måste detoxa kroppen". 
Men de flera av oss har redan allt vi behöver för att detoxa kroppen, utan en massa kurer, juice och pulver. 

Har man en väl fungerande lever och njurar så klarar kroppen själv av sin detox. Det många glömmer är att det är lymfsystemet som transporterar all slagg, döda celler, bakterier och gifter bort från alla organ, muskler osv och ner till njurarna så de kan göra sitt jobb. Har man inte en god funktion i lymfsystemet så hjälper det inte om du dricker smoothies på guava och sjögräs, då måste du få hjälp med ditt flöde först!

Där kommer lymfmassagen och vattnet in i bilden!
Se till att du går på lymfmassage hos en utbildad lymfmassör och att du får hjälp med att lösa upp blockeringar och få igång ett bra flöde. Kanske behöver du gå flera gånger och kanske är det en ihållande process att hjälpa flödet. Tänk på att om volymen och mängden slagg som lagrats över åren ska föras bort  så måste inte bara flödet vara så bra att det tar hand om den vätska som byggs upp under dagen, den måste också mäkta med att ta lite mer så den succesivt minskar på allt som lagrats.  
Se till att du gör din egenvård hemma. Det är den viktigaste delen i att hålla igång allt och att låta det goda vi gör i massagestudion få fungera i vardagen också. 

Det är så viktigt att man får i sig tillräckligt med vatten under dagen så att systemet orkar skölja ut all slagg. Om det är för lite vatten i toaletten går det inte spola bort det som är där i och på samma sätt fungerar kroppen. Får du inte i dig tillräckligt med vatten så går det ännu trögare och det är svårare att få igång lymfsystemet. 

Så ge din kropp den detox den faktiskt behöver, och som faktiskt funkar. Börja redan nu med egenvården (länk till videon hittar du här) och se till att du dricker ordentligt med vatten. 

Behöver du tips och råd så tveka inte att fråga!