IR-bastu

Djupgående värme som mjukar upp en stel kropp. 

 

Välkommen till Borås enda lymfsalong med IR-bastu

Värme som hjälper

IR-bastu är en bastu som består av ett infrarött ljus som tränger in i kroppens vävnader och värmer likt solens strålar (men utan den skadliga UV-strålningen). Värmen tränger in djupare än i en vanlig vedeldad bastu, ca 4,5 cm, vilket gör att man svettas upp till 2-3 ggr mer än i traditionell bastu men med lägre temperatur. Det är lättare att andas i en IR-Bastu och man blir inte röd eller känner sig överhettad i kroppen.

I den traditionella bastun hettas fuktig luft upp till 80-90° C och detta kan upplevas som obehagligt för många personer. Kroppen värms endast upp på ytan och den höga luftfuktigheten ger kondensation på huden som begränsar kroppens förmåga att andas och driva ut gifter medan en IR-bastu hjälper till att mjuka upp kroppen samtidigt som den släpper ut toxiner.
Du kan med fördel boka en stund i bastun ihop med din massagebehandling för att få en ännu bättre effekt på massagen.

Hjälper till att få bort:
  • Toxiner/gifter
  • Onödiga mineraler
  • Smärta och stelhet
  • Stress
  • Celluliter 

Hjälper till att:
  • Stabiliserar blodtrycket
  • Reducerar stress & utmattning
  • Förbränna kalorier
  • Mjukar upp fettet i kroppen 
  • Lindrar smärta

Hur går det till? 

Du bokar antingen 30 eller 60 minuter i bastun. Det finns handdukar att låna men ta gärna med en egen. Har du bokat massage efter bastun är det vänligt av dig om du går till behandlingsrummet eller väntrummet så att jag kan göra i ordning bastun till nästa kund, ta med dig dina tillhörigheter till behandlingsrummet. Bastutiderna ligger så att det ska passa att basta före behandling, men det går även att basta efter behandling men det går naturligtvis bra att enbart basta.
Du kan sitta i badkläder eller trosor och bh. Lägg en liten handduk på britsen att sitta på.  I omklädningsrummet finns 1 duschkabin så om ni är två som bastar får ni turas om med duschen. Gemensamt omklädningsrum men har du bokat ensam så är du ensam i rummet och kan stänga om dig.

Hör av dig om du inte hittar lämplig bastutid ihop med din behandling.

Förberedelser & effekter

Förberedelser = ät inte en brakmiddag innan bastu, se till att du är utsövd, nykter (självklart) och att du fyller på kroppen vatten före under, och efter bastun.
Effekter = fibroser mjuknar, svullnad minskar man blir helt enkelt mjuk och smidig, lättare och smalare. Slaggprodukterna i kroppen svettas ut och då blir du friskare och piggare. Huden blir mjuk och fin.

Välkommen till DIN stund i bastun

Bastun 

I basturummet finns en liten bänk med kallt vatten och glas. Det är viktigt att du dricker ordentligt både före, under och efter du bastat. Bastun är uppvärmd när du kommer, så kliv in, sätt dig till rätta och njut. 

Instruktioner

Har du bokat en tid och jag är upptagen med massagekund så finns det tydliga instruktioner till dig i både basturummet och omklädningsrummet. Bastun står varm och redo så det är bara att kliva på.  Välkommen!

Duschen 

Bastun är en torrbastu så om du behöver ta en dusch före är det bra om du torkar av dig ordentligt så du är torr när du sätter dig i bastun, sen är det bara att duscha av sig efteråt. Tvål finns men önskas schampo så ta gärna med eget. 

Är du osäker på om bastun är något för dig, pga sjukdom eller tex implantat så tveka inte att höra av dig och fråga, eller rådfråga din läkare. 

Boråsvägen 57 | 516 50 Aplared | 070-2993793
annawollin@gmail.com
Innehar F-skattsedel
Copyright © 2021
 Facebook  |  instagram