Balansen mellan inflammation och anti-inflammation

Vi har hört det så många gånger "omega 6 är inflammatoriskt och omega 3 är anti-inflammatoriskt" och till viss del kan det stämma men ändå inte riktigt. 

Häng med ska jag förklara!

Att kroppen kan skapa inflammationer är livsviktigt för oss. Det skyddar kroppen när något gått snett och hjälper oss att läka ut det som anfaller kroppen. Utan denna funktion skulle vi kanske dö! Problemet uppstår när kroppen fastnar i "loopen" att hela tiden skapa inflammationer och, på grund av obalanser mellan fettsyrorna (eller snarare brist på omega 3), inte kan sänka dessa inflammationer igen. 

Omega 6 behövs för att kroppen ska kunna skapa inflammationer om/när de behövs!
Omega 6 har vi väldigt lätt att få i oss via kosten. Det finns i mycket som vi äter dagligen, bland annat; kron, kött, nötter, fågel, majs, raps och margarin. Därför är det väldigt få av oss som har brist på omega 6. 

Omega 3 behövs för att kroppen ska kunna minska inflammationen när hotet är borta!
Omega 3 finns i fet vildfångad fisk, alger, majs- och solrosolja och vissa nötter. Det är i mångt och mycket alldeles för liten mängd i de livsmedel vi äter och vi äter dessa livsmedel för sällan för att det skall vara tillräckligt. 

Därför hamnar kroppen i obalans och fastnar i ett inflammatoriskt tillstånd.

Vi tar ett exempel:
Om du tex inte tål gluten så skapar kroppen olika inflammationer, bland annat i tarmen, det kan sätta sig på lederna osv, för att varna om att "hallå, detta ska kroppen inte ha!". Du kanske slutar att äta gluten men känner ändå att kroppen gör ont och att magen krånglas osv. Det är lätt att tro att gluten då inte va problemet men det hela beror på att kroppen har fastnat i ett inflammatoriskt läge och då måste du komma i balans mellan i dessa viktiga fettsyror för att hjälpa kroppen att bryta den onda cykeln. 

Balansen är svaret!
En kropp i balans fungerar optimalt. Det är därför som vi, när vi tar ditt blodtest mäter alla 11 viktiga fettsyror även omega 6 för att se så du har tillräckligt med balans på alla områden. Att dess utom äta en olja/kapsel med en balanserad omega 3 för att kroppen ska kunna tillgodose sig fetterna på absolut bästa sätt. Ett tillskott som gör jobbet helt enkelt! 
Börja med ett blodtest, ät sedan balansoljan i 120 dagar, och ta ett test till - att få svar, svart på vitt att produkten du äter faktiskt gör jobbet. 

Vill du veta mer om balansoljan och fettsyrorna i kroppen så fråga mig, jag svarar gärna och guidar dig till det du behöver.